Merdiven Devrimi || Yasaktan Sanat Doğar!

/
0 Comments


Renkler biz dünyayı daha iyi görelim diye var, bu yüzden renklerden ve onların getirdiği özgürlükten,yaratıcılıktan korkmak anlamsız.Yasaklatmak ise ahmaklık.Çünkü herkes bilir ki yasaktan doğar herşey.Yasaktan doğar aşk da, sanat da, isyan da. Sanırım bunun güzel bir örneğine çok yakın zamanda hep beraber şahit olduk.

Bir kaç hafta önce Singapur'da Color Run diye bir koşu var.Kazananın olmadığı ve her kilometre başında yarışanların üzerine rengarenk boyanın sıkıldığı bir koşu.Ne güzel değil mi?


30 Haziran'da ise LGBT Onur Yürüyüşü'nde Taksim'i hiç olmadığı kadar renkli görmüştük.Her yer Taksim'di, her yer gökkuşağıydı çünkü.


Çok değil bir kaç gün önce Beyoğlu'nda merdivenler boyandı.Rengarenk, gökkuşağı gibi...Görenin gününün güzel geçmesini sağlayacak cinsten.Ama ne hikmettir ki ertesi gün rengarek basamaklar gri boyayla eski haline getirilmişti belediye tarafından. O güzelim görüntü yerini soğuk ve ruhsuz bir merdivene bıraktı. Ne var canım birkaç basamak diyeceksiniz belki. Ama özgürlüğü, yaratıcılığı,fikirleri ve renkleri tutsak edemezsiniz.
Dün Türkiye'nin bir çok yerinde merdiven boyama eylemi vardı.Her yer yine Taksim'di, yine gökkuşağıydı. Çünkü tıpkı yemyeşil ağaçların ve rengarenk çiçeklerin olduğu parklara sahip çıktıkları gibi insanlar renklerine sahip çıktı.Çünkü bu ülkede herkesin yağmurdan sonra ortaya çıkacak bir gökkuşağına ihtiyacı var.

Ülkemizde yasaklanan, belediyenin anında müdahale ettiği merdiven boyama işi dünyada çok yaygın bir sokak sanatı aslında.Bakınız.

Beirut - Lübnan

San Francisco - USA

Rio de Janeiro - Brezilya

Valparasio - Şili

Wuppertal - Almanya

Philadelphia - USA 

Görseller urbanpeek.com'dan

Birkaç gün önce Pembe Ruj'da yazdığım yazım.İçime mi doğmuş ne? :)

Festival alanlarındaki boya partileri ve bu rengarenk koşu bana ne kadar coşkulu bir ilkbahar-yaz sezonu geçirdiğimizi hatırlattı. Bu sezon renklerin ve desenlerin bol bol, bazen abartılı bir şekilde kullanıldığı sezondu. Ayrıca bu sezon farklı desenleri bir arada kullanma konusunda hiç olmadığımız kadar özgürdük. Floral, animal ve aztec desenli şortlar, etekler, üstler hayatımızda hiç olmadığı kadar yer etti.
 Misafir Yazar: Renkler ve Desenler Tartışılmaz!   moda
Hal böyleyken bizim de bunun tadını çıkarmamız lazım. Güneş hala tepemizdeyken, doğanın toprak tonlarına bürüneceği sonbahar gelmeden, rengarenk giyinmeye devam. Kırmızıları, mavileri, pembeleri, sarıları, her türlü deseni, parlak renkleri bir arada kullanma ve cesur olma zamanı şimdi. Çiçek desenli bir eteği puantiyeyle, çizgili bir şortu kaplan deseniyle tamamlamaktan korkmayın. Renklerin ve desenlerin tadını çıkarın! :)


You may also like

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popular Posts