İÇTEN GÜZELLEŞ!!

/
0 Comments


Güzel olmak, güzelliğimiz korumak için sürüp sürüştürmek, bakımımızı ihmal etmemek çok önemli! Ancak tek başına yeterli değil. Asıl önemlisi, doğru besinleri yiyip içerek içten gelen güzelliği yakalamak! İşte, mutlaka yememiz gereken meyveler ve yararları…

Elma

Tam bir vitamin deposu olan elma, bir güzellik kaynağı! İçinde bulunan A vitamini sayesinde cildin pürüzsüz bir görüntüye sahip olabilir. B1, B2, E ve C vitaminleri içeren elma, aynı zamanda cildini korur ve besler. Elmanın içinde bulunan “pektin” adlı madde ise, sindirimi hızlandırırken 20’ye yakın minerallerin işbirliği ile yanaklarının kırmızı olmasını da sağlar.

Muz

Mineral yönden zengin olan muz, içerdiği E vitamini sayesinde deriyi korur ve cilde parlaklık kazandırır. Cildinin gergin ve ışıltılı görünmesini istersen, muz içerikli ürünleri kullanarak farkı yakından görebilirsin.

Mandalina

Mandalinanın ince kabuklarının altında, serinletici, iştah açıcı ve susamayı gidermek için bol miktarda vitamin ve mineral bulunur. Özellikle içeriğindeki yüksek miktarda pro-vitamin A, yüz ve cildin için çok gerekli bir madde. O yüzden bol bol yemenin yanı sıra mandalina özlü ürünler de tercih etmeli.

Portakal

Hepimizin bildiği gibi vitamin açısından çok zengin olan portakal, özellikle kemik, diş, saç ve derinin güzelliği için çok gerekli… Kan temizleyici özelliğiyle de dikkat çeken bu meyve, birçok güzellik ürününde haklı olarak çokça kullanılıyor.

Böğürtlen

İçeriğindeki yüksek miktarda C vitamini sayesinde, sadece bağışıklık sistemini güçlendirmeyip aynı zamanda soyulmuş ve yıpranmış derinin yeniden oluşumunu da sağlar. O yüzden özellikle peeling ürünlerinde en çok kullanılan meyvedir.

Ahududu

A vitamini sayesinde cilde ve gözlere sağlık katar. Vitamin B1 sinirleri yatıştırırken, vitamin B2 enerji oluşumunu sağlar. İçinde bulunan C vitamini ise, cilt dokusunu yeniler, ona güç katar.

Kivi

Kanı temizleyen, cilt ve formu koruyan, ayrıca yüksek miktardaki C vitaminiyle bağışıklık sistemini güçlendiren kivi, cildinin uzun süre genç ve sağlıklı kalmasına yardımcı olur.

Üzüm

Cilt, kemik ve sinirler için çok faydalı olan üzüm, içeriğindeki kalsiyumla cildi temizler. B grubu vitaminleri sağlıklı hücrelerin oluşumunu, C vitamini de cildin ışıldamasını sağlar.

Limon

Sıkı bir cilt için gerekli olan C vitamini, limonda yüksek miktarda bulunur. Limon, yüzü parlatır, diri bir cilde kavuşmamıza yardımcı olur.

kizlararasinda.com dan alınmıştır.




You may also like

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popular Posts