Stil İkonu Olmak İçin Öneriler

/
0 Comments



Sienna Miller veya Victoria Beckham gibi stil ikonu olmak tüm kadınların elinde. Çok para harcamadan, bu önerilerle sizde stil ikonu olabilirsiniz.




Kıyafetinizi çekiştirmeyi bırakın!


Dünyanın en güzel kıyafetini giyseniz bile, oranızı buranızı sürekli çekiştirdiğiniz sürece şık olmanız mümkün değil! Yok yakam açıldı, eteğim sıyrıldı, bu tişört dar geldi... İster jean üzerine tişört giyin, ister küçük siyah elbise... Önemli olan 'taşımak'! Yani içinde emin olmak, özgüvenli görünmek, Bu nedenle giyindikten sonra kendinize aynada bakın kıyafetinizden emin olduktan sonra da kendinizi rahat bırakın!




Tarzlarla oynayın!


"Sex and the City" dizisiyle birlikte farklı tarzları birbirine karıştırmak, stil sahibi olmanın en önemli yolu oldu. İşte tarzlarla oynayabilmeniz için birkaç İpucu: Parlak bir mini elbisenin altına kaba saba botlar giyebilir, blazer ceketinizin altına kapüşonlu bir kazakla dışarı çıkabilirsiniz, pahalı markalarla ucuz parçaları birleştirebilirsiniz. Ancak tarzları karıştırırken dikkat etmeniz gereken noktalar var: Çanta, ayakkabı ve kemer üçlüsünün rengini tutturmak için çaba sarf etmeyin. Bu çaba artık sıradan kabul ediliyor. Toprak tonlarını ya da pastel tonları kendi aralarında karıştırın. Kırmızı, sarı, yeşil ya da mor gibi güçlü renkleri ise daha sakin renklerle ya da jeanle bir araya getirin.




Markaları çok ciddiye almayın!


Kişisel tarzınız, bir markanın sezonluk koleksiyonuna sahip olmaktan daha önemli. Tabii ki markalar, koleksiyon hazırlarken birbirleriyle uyumlu parçalar oluşturuyor ve bu parçalar, hiç kuşkusuz vitrin mankeninin üzerinde iyi durabiliyor... Ama stil sahibi olmak istiyorsanız, bundan kaçının! Şıklık, illa ki" elbise demek değil! Basit parçalarla da şık olabilirsiniz. Yeter ki kendinize güvenin.




Trendleri izleyin!


Gelecek sezonların trendlerini izleyerek, herkesten farklı giyinebilir, kendinize has bir stil oluşturabilirsiniz. Style.com gibi web siteleri, tüm dünyadaki sokak trenlerini çok yakından takip ediyor, tasarımcıların işlerini mercek altına alıyor ve podyumdaki son trendlerden haberdar ediyor. Moda bilincinizi geliştirmek için düzenli olarak takip etmekte fayda var!




Klasiklerden asla vazgeçmeyin!


Dev güneş gözlükleri tek bir sezonun hitiyken, Ray Banın cool pilot gözlüğü zamansız bir ikon! Bu nedenle klasik parçalar almaktan vazgeçmeyin. Peki, bir gardırobun temel klasikleri neler olmalı? İyi kesim, vücuda oturan bir jean; klasik kesimli, kaliteli bir pantolon-etek-ceket takım, birkaç çift şık çizme ve topuklu ayakkabılar. Bu parçalarda önemli olan kalitedir. O yüzden birkaç lira daha fazla harcamayı göze alın...




En sevdiğiniz yerinize vurgu yapın!


Dekolteniz, imzanız haline gelebilir... Vücudunuzun en sevdiğiniz yeri hangisi? Bacaklarınız mı, göğüs dekolteniz mi, dar beliniz mi? Bir stil oluştururken, bunu göz önüne alın. Kıyafetlerinizi ona göre seçtiğiniz taktirde, kısa süre sonra bir stiliniz olacak.




Süslenmeyi abartmayın!


Giyinirken de bu özlü sözü aklınızdan çıkarmayın: Azı karar, çoğu zarar! Birçok kadın, aksesuarı abartabiliyor. Oysa stil sahibi görünmek istiyorsanız; asla broş, kolye, küpe, bilezik ve yüzüğü aynı anda takmayın. Eğer gösterişli küpeler takmak İstiyorsanız, kolyeden vazgeçin. Ya da zarif bir kolyeyle, hoş bir yüzüğü tamamlayabilir veya kolyeyi bir bilezikle kullanabilirsiniz.




Favori tasarımcınızı tespit edin!


İşte stil sahibi olmanın en kolay yolu: Bir tasarımcıyı favoriniz haline getirin. İşlerini takip edin, stilinizi ona göre belirleyin. "Ama benim tasarım kıyafetler alacak param yok" diyorsanız da, siz bizim sözümüze güvenin! Birçok marka, tasarımcıların işlerini taklit ettiğinden, çok para harcamadan da stilinizi koruyabilirsiniz. Zaten illa ki ünlü bir tasarımcıyı takip etmeniz gerekmez. Birçok genç yetenek var, onları bulmanız bile moda bilincinizin yüksek olduğunu gösterir, www.breadandbutter.com gibi web sitelerine bakabilirsiniz.




Makyaja ve bakıma her daim dikkat edin!


Ne kadar şık giyinirseniz giyinin, Eğer saçınız başınız dağınık, ellerinizin manikür zamanı gelmişse, her halükarda bakımsız görüneceksiniz. Bu nedenle, stil sahibi olmak için öncelikle kişisel bakımınıza önem verin. El ve ayak bakımını ihmal etmeyin, fazla tüylerinizi kışın bile! alın, saçlarınıza iyi bakın. Orta karar bir makyajla şık olmamanız işten bile değil!




Gardırop detoksu yapın!


Hep alıyor, hiç vermiyorsanız, gardırobunuzun şişmemesi mümkün değil! Senede iki kere gardırobunuzu elden geçirin. Üzerinize olmayan ve hiç elinize almadığınız giysileri bağışlayın. Belediyelerin İhtiyaç sahipleri İçin açtığı Sevgi Mağazaları www.sevgidernegi.org var. Giymediğiniz kıyafetler burada, ihtiyacı olanlarla buluşuyor. Ardından kıyafetlerinizi renklerine göre dizerseniz, gardırobunuz daha az karışır.






You may also like

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popular Posts