Bir İkon Olarak Elvis Presley || Elvis & Fashion

/
0 Comments

Elvis Presley,yani rock'n roll'un kralı.Bir dönemin sinemasına adını yazdırmış bir yakışıklı.Elvis Presley denilince sadece müzik ve beyaz perde gelmiyor.Elvis, giyim tarzıyla yıllarca -ve günümüzde- moda ikonu olarak adlandırılmayı hakeden nadir insanlardan.Bu yüzden çok seviyoruz.Bu yüzden çevremizdeki erkekleri bir Elvis olarak görmek istiyoruz.

50'ler:


Elvis'in tüm dünyaya adını duyurduğu yıllar.Kumaş pantolon,ceket ve iskarpinleriyle,ilginç dans figürleriyle,kadife sesiyle özellikle kızların gönlünde taht kurmayı başardı.


Parlak renkler,Elvisle bütünleşmiş,papyon denilince akla ilk onun adı gelmeye başlamıştı 50'lerde.


Arkaya doğru taradığı saçları,o zamanın delikanlılarını kuaförlerde kuyruk yapmıştı.





60'lar :


60'lı yıllarda 50'lerin delikanlısına rastlamak zor.O artık bir beyefendi.Pırıl pırıl ayakkabıları,kravatı,ceketinin cebindeki mendili ile jilet gibi.


68 Comeback :


68 yılında Elvis'i birden deriler içinde görüyoruz.Kumral saçlarını siyaha boyatmış,deri bileklikli,dağınık saçlı,asi bir adam olarak görüyoruz.Tarzını değiştirmiş ama yakışıklılığından hiç bir şey kaybetmemiş.


70'ler: 


70'lerde yine bambaşka bir Elvis var sahnelerde.Ama yüzünde hala aynı cezbedici gülümseme.Dünyanın tulumla tanıştığı,tulumun Elvis'le özdeşleştiği yıllar.Beyaz,kırmızı,pullu tulumlarıyla sahneyi yakıyor,seyirciyi coşturuyor Kral.


Saçları ve favorileri uzun,parmaklarında yüzükler.Trendleri belirleyen biri varsa o da Elvis'ti.


Elvis ve Moda kelimeleri aynı cümlede daha bir anlamlanıyor.Elvis'in trendleri günümüzde hala devam ediyor.
XOXO
LadyPresley 



You may also like

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popular Posts