Eleştiri Yazısı || Kezban Olmanın Altın Kuralları!

/
1 Comments
"Kezban" sadece tripli Türk kızlarının kişiliği dolayısıyla verilmiş bir sıfat değildir. Kezbanlık bir yaşam biçimidir ve kezbanların kendine has stilleri vardır. Yani eğer aşağıdaki özelliklerden biri ya da bir kaçı sende de varsa kırmızı alarm! sen de onlardan biri olabilirsin. Bu resmen zombie apocalypse gibi, insanlığı ele geçirmeden yok edilmesi gereken bir tür! 



1- Pırlanta Hızma :

Burundaki pırlanta hızma kadar beni rahatsız eden çok az şey vardır heralde. Kızlarda pırlanta hızma neyse, erkeklerde pırlanta taş küpe odur.

2- Fazla Düz Saçlar :

Bakımlı gezmek,her gün dışarı çıkarken saçına şekil vermek başka bir şey, her tanrının günü düzleştirici izi dolu süpürge saçlarla gezmek bambaşka bir şey. Yapmayın!

3- Fazla Uzun Saçlar :

Neredeyse popoya değecek kadar uzun saçlarınız varsa kuaföre gitmeyi dahi beklemeyin, elinize bir makas alın ve saçlarınızın en azından yarısını kesin!

4- Bikini İziyle Straplez :

Beni en derinden yaralayan şey! Kezbanlığın tanımı, "ben tatile gittim, havuza-denize girdim, yandım, bakııııınnnnn!" olabilir bence.Bikini iziyle straplez ne ya? Kapatıcı,bronzlaştırıcı,fondöten gibi şeyler var!

5- Şeffaf Sütyen Askısı :

Yıl olmuş 2013, hala şeffaf sütyen askısı kullanıyorsan, sen tamir edilemez yaralar almışsındır.Senin ruhun kezbandır,bunun geri dönüşü yok!

6- Yusufçuk Kolye :

Bu da şeffaf sütyen askısıyla yarışacak bir konu! Yusufçuk, nazarlık, Feriha melek kanadı şeklindeki kolyelerden birini takıyorsan ruhun kezbaniçe olmuştur! (Bu kolyelerin yeni dönem türevi bıyık şeklindeki kolye)

7- Tayt üzeri t-shirt :

Taytla iş görüşmesine giden gördüm ya! Tayt spor yaparken,yürüyüş yaparken,uyurken, evde temizlik yaparken gibi durumlar dışında giyilmesi gerekli olmayan bir şey! Hele penye tayt ve kısacık t-shirtler giyenler var ki, düşman g.tüne!

8- Geyikli Tayt & Ugg ikilisi :

Taytın geyiklisi, zürafalısı olmaz arkadaş! Hele o Ugg'lar hala var mı? İkisi beraber ise ben de Harry Potter'daki ruh emicilerin etkisini yaratıyor!!

9- Kızılay Dağıtmış Gibi Giyinmek :

Kezbanlığın diğer tanımı bence bu  "ben tek başıma düşünemem, insanlar ne yaparsa ben de onu yaparım,özgün olmak çok korkutucu,en iyisi şu kızın üzerindekinin aynısını alıp bir örnek giyineyim!". Kıyafetlerine servet ödemeden de özgün bir tarzın olabilir.

10- Çakma ürünler kullanmak :

Geçen otobüse bindiğimde bir farkettim ki metrekareye 3 tane Louis Vuitton çanta düşüyor. Hayır, amaç ne gerçekten anlamıyorum ve çakma ürünler kullanan kişinin karakterinin de çakma,çalıntı olduğunu düşünüyorum.Ayrıca taklit ürünler kullanmak,satmak ve satın almak bir suçtur.

11- Zincir saplı çanta :

Eğer çantan Chanel 2.55 değilse zincir saplı olmasın mümkünse!

Şimdilik aklıma gelenler bu kadar. Kezban olmanın altın kuralları bunlar.Olmamak ise sizin elinizde.


You may also like

1 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popular Posts