Kırmızı Dosyası:Red is Love..

/
0 Comments
Griler hep düşmanım,kırmızılar bana kardeş...Sana kırmızı çok yakışıyor ...Kırmızılım sana yandı canım.. vs.Bu liste uzadıkça uzar.İçinde kırmızı rengi geçen bir sürü şarkı yazılmış,söylenmiş..Çoğu pop olmakla birlikte,güzel ülkemizin güzel insanlarından arabesk,sanat müziği versiyonlarını vs.de görürseniz şaşırmayın.Velhasıl,demek istediğim biz ülke olarak seviyoruz galiba kırmızıyı. “Yörük,alı sever.” Diye bir söz vardır,bilir misiniz? “Al olsun,on bin lira fazla olsun” da denir. Yani Türk’üyle,Kürd’üyle,Roman’ıyla,Yörük’üyle hepimiz seviyoruz arkadaş, kırmızı rengini.
Kırmızı dediğimizde kan kırmızı gelir insanın aklına ilk önce.Kan kırmızısı,en canlı kırmızıdır.Kimisine de şehvetli hatırlatır kırmızı,ne bilim fantazi bu ya,kırmızı cibindirik yaptırır odasına.Sonuç olarak fazla kırmızı giymek cesaret ister.Buna karşın bazı kültürlerde kırmızının, canlı renginden dolayı,enerji verdiği söylenir.
İnsanlar çekinse de,enerji verse de,vermese de kırmızı giyerler.Peki kırmızı kimlere yakışır?Nasıl giyilir?Ünlüler giyer mi?Kırmızı tonlarında makyaj trend midir?
Öncelikle beyaz tenliler kırmızıyı en güzel taşıyan insanlar.Buğday tenliler ve esmerlerde biraz da şopar havası uyandırsa da,yakışanına yakışıyor valla.
Kırmızı, iddialı bir renk olduğu için tepeden tırnağa kırmızı giymek yolda dönüp dönüp baktırır.Tamam dikkat çekmek güzeldir ama her zaman değil.Çanta ve ayakkabı kırmızının en yakıştığı parçalardır.
Ve tabiki ünlüler de kırmızı giyer,sonuçta onlar da insan..Hatta onlar herşeyde olduğu gibi kırmızı giymede de daha cesurlar..Bakınız sırayla Jessica Biel ve Sarah Jessica Parker..

Kırmızı tonlarında makyaj,doğal makyajın in olduğu günümüzde pek tercih edilmemelidir kanımca.Ama özellikle gece dışarı çıkarken,hafif göz makyajıyla kıpkırmızı ruj hiç bir zaman demode olmaz.


You may also like

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popular Posts