Max Azria ve Onun Yükseliş Hikayesi

/
0 Comments






Amerika'da bir Tunuslu: Max Azria

Los Angeles'ta kendi markasını yaratan Tunuslu tasarımcı Max Azria, 20. yılını kutluyor. İşte Hollywood yıldızlarının favori markası BCBG Max Azria'nın hikayesi ve önlenemeyen yükselişi…

Amerika'da bir Tunuslu. Fransa'daki 11 yıllık moda deneyiminden sonra, Amerika'ya gelip kendi markasını yaratıyor. Max Azria, 1989 yılında kalkıp Amerika'ya gidiyor. En büyük hayali olan, modern kadının tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir moda evi kurmak için ilk adımını Los Angeles'ta ilk mağazasını açarak atıyor. BCBG, "Bön Chic, Bön Genre" (çok şık ve çok tarz) deyimini, felsefe olarak kabul eden Azria, günlük kıyafetten gece elbiselerine, ayakkabıdan çantaya geniş ürün yelpazesiyle, modern kadının tüm ihtiyaçlarına cevap verecek bir marka yaratıyor. Max Azria 1998 yılında, Fransız markası Herve Lerge'i satın aldı. Amerikan moda tasarımcısının bir Fransız moda markasını satın almasıyla tarihte bir ilke imza attı.

YILDIZLARIN VAZGEÇİLMEZİ
Tasarımcının bir diğer ses getiren girişimi ise, 2004 yılında Hollywood yıldızlarının yoğun talebi üzerine yarattığı kişiye özel tasarımların yapıldığı Max Azria Atelier markası. Fiyatları 30–50 bin dolar arasında değişen, Max Azria Atelier'de kişiye özel tasarlanan kıyafetler, Oscar gecelerinde Hollyvvood yıldızlarının da vazgeçilmez markası haline geldi.

20. yılını kutlayan marka, Amerika'nın en büyük tekstil grupları arasında yer alıyor ve senede 2 milyar dolar ciro yapıyor. Markanın kreatif direktörlüğünü Max Azria'nın eşi Lubov Azria yapıyor. Lubov Azria, "ilk görüşmesine geldiğimde Max bana 'Detay mı, yoksa global odaklı mısınız?' diye sordu. Ben ona detay odaklı olduğumu söyleyince işe alındım, çünkü ben global odaklıyım' diye cevap verdi. Yani Max vizyon yaratıyor, ben de bunun hayata geçmesini sağlıyorum ve birbirimizi böyle tamamlıyoruz" diyor.


YAŞ ÖNEMLİ DEĞİL

Max Azria, yaşın eskisi kadar önemli olmadığına inanıyor. Müşterileri 15 ile 65 yaş arası değişkenlik gösterirken, tasarımlarını temel olarak modem ve aktif kadınlara yönelik yapıyor.

ÜNLÜLERİN TERCİHİ

Markayı giyen ünlü çok. Angelina Jolie, Sarah Michelle Gellar, Rachel Bilson, Eva Mendes , Carmen Electra, Paris Hitton, Christina Ricci, Beyonce, Sharon Stone, Vanessa Trump, Sienna Miller, Drew Barrymore, Anne Hathavvay bunlardan birkaçı.


KADINI DEĞİŞTİRİYOR


Max Azria şöyle söylüyor: “Güzel kıyafetlerin, bir kadının nasıl göründüğünü ve hissettiğini değiştirme konusunda inanılmaz bir yetenekleri var. Biz BCBG Max Azria’da her gün dünyanın birçok yerindeki kadınlar için bu sihirli sürecin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz…


Bu yazı HaberTürk'ten alınmıştır.
Fotolar: ekolay.net/kadın


You may also like

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popular Posts